De Slag om de Schelde | De Film

Rol: film ambassadeur

Februari 2019 – heden

Jan Lievens en ik zijn filmambassadeurs voor de speelfilm “De Slag om de Schelde’. Naar aanleiding van de viering van 75 jaar vrijheid komt eind 2020 de speelfilm ‘De Slag om de Schelde’ uit.  Het wordt één van de grootste Nederlandse speelfilms aller tijden met als ambitie de nieuwe oorlogsklassieker voor de komende generatie te worden. Het primaire doel van deze oorlogsfilm is om de huidige jeugdige generatie meer bewust te maken van de betekenis en het belang van vrijheid. De Slag om de Schelde speelde zich af in Zeeland en West-Brabant in het najaar van 1944 en was van beslissende betekenis voor het einde van Nazi-Duitsland. Het initiatief voor deze film is genomen door het vfonds, het nationaal fonds voor vrede, vrijheid en veteranenzorg.

Ons doel is om bij te dragen aan de realisatie van een toonaangevende film die van grote betekenis is voor Zeeland en Nederland en die bijdraagt aan de erkenning voor alle betrokkenen. Daarnaast is ons doel om de boodschap van de film maximaal door te geven en impact van de film voor Zeeland zo groot mogelijk te laten zijn.
Bij de ontwikkeling en realisatie hebben we een actieve en meewerkende rol.

De film gaat op 23 november 2020 in première in Amsterdam, op 24 november in Vlissingen en draait daarna in vrijwel alle grote bioscopen (120) in heel Nederland.
De film is geproduceerd door Levitate Film en wordt uitgebracht door September Film.

Regisseur is Matthijs van Heijningen jr. Hoofdrolspelers zijn Gijs Blom, Susan Radders en Jamie Flatters, bijrollen zijn er voor Tom Felton (Harry Potter), Jan Bijvoet  e.v.a.

 

Rol en resultaten:

➢ Zorgen voor maximale betrokkenheid van en impact voor Zeeland

➢ Advisering o.g.v. scenario en realisatie

➢ Actief betrokken bij de persbewerking alsmede de marketing en promotie

➢ Werving van fondsen, sponsoren en investeerders. In totaal ruim €700.000,-

➢ Ontwikkelen educatief programma i.s.m. vfonds met de film als leidraad